Web Analytics Made Easy - Statcounter

 

بیمه شخص ثالث: بیمه اجباری خودرو و موتورسیکلت

اگر بیمه‌نامه شخص ثالث خود را پرداخت یا تمدید نکرده‌اید و جریمه‌ای شامل حالتان شده است، در فرصت طلایی پیش رو امکان بخشیدگی وجود خواهد داشت. فرقی ندارد که خودرو یا موتورسیکلت داشته باشید. اگر شرایط بخشیده شدن را داشته باشید، دیگر هزینه اضافه‌ای را پرداخت نخواهید کرد؛ اما چگونه؟ این سؤال خیلی از رانندگان خودروها و راکبان موتورسیکلت‌هاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در سال‌های اخیر قیمت انواع خودرو افزایش زیادی داشته است و متاسفانه این افزایش‌ها باعث شده قیمت بیمه شخص ثالث نیز افزایش یابد. به قدری که برخی افراد ترجیح می‌دهند ریسک مالی حادثه را بپذیرند و ماشین خود را بیمه نکنند.

تصمیمی که می‌تواند عواقب جبران ناپذیری برای راننده داشته باشد. پرداخت مبالغ سنگین خسارت‌های مالی و دیه، ممکن است زندگی فرد را تا آخر عمر تحت شعاع قرار دهد. از طرفی خرید بیمه شخص ثالث اجباری است و رانندگان فاقد بیمه جریمه می‌شوند. همچنین شرکت‌های بیمه به ازای  هر روزی که ماشین بیمه نداشته است، حدود ۶ هزار تومن صاحب بیمه را جریمه می‌کنند. جریمه‌ای که انگیزه خرید بیمه را در این افراد کم‌رنگ‌تر می‌کند. خوشبختانه جرائم دیرکرد بیمه شخص ثالث تمامی وسایل نقلیه موتوری زمینی به منظور حمایت از اقشار آسیب پذیر، پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی ( به دلیل شرایط اقتصادی حاکم بر جامعه ناشی از تحریم های ظالمانه و پاندمی ویروس کرونا ) و در راستای ترویج فرهنگ بیمه و افزایش ضریب نفوذ بیمه‌ای همچنین به مناسبت حلول ماه ربیع الاول و هفته وحدت از تاریخ ۱۷ مهرماه تا ۶ آبان ماه سال جاری بمدت ۲۰ روز بخشوده می‌شود.لازم به ذکر است این بخشودگی شامل افرادی می‌شود که بیمه نامه یک ساله خریداری کنند.

حال می‌خواهیم بدانیم بیمه شخص ثالث چیست؟

بیمه شخص ثالث خودرو چیست؟

بیمه شخص ثالث، بیمه‌ای است که همه خودروها و موتورسیکلت‌ها باید به اجبار داشته باشند. این نوع بیمه خسارت‌های مالی و جانی وارد شده به شخص ثالث را تا سقف تعیین شده در بیمه‌نامه تحت پوشش قرار می‌دهد. در حقیقت، خسارت‌هایی که از طرف راننده مقصر به مال شخص ثالث وارد شود یا فردی فوت کند یا اینکه باعث معلولیت و ازکارافتادگی او شود، جبران خواهند شد. با توجه به اینکه این بیمه اجباری است و خسارت وارد شده به مال و جان شخص ثالث را تحت پوشش قرار می‌دهد، داشتن چنین بیمه‌ای بیش از همه‌چیز ضروری خواهد بود.

پوشش‌های بیمه شخص ثالث، خسارات جانی و مالی را جبران می‌کند.

قیمت بیمه شخص ثالث خودرو چگونه محاسبه می‌شود؟

نرخ پایه بیمه شخص ثالث بر مبنای دیه کامل انسان در ماه محرم مشخص می‌شود. البته حداقل و حداکثر حق بیمه شخص ثالث را بیمه مرکزی بر اساس نرخ دیه و تعداد سیلندر خودرو هر سال به شرکت‌های بیمه اعلام می‌کند. شرکت‌های بیمه حق دریافت مبلغ کمتر از حداقل تعیین شده را ندارند. در سال 1400، میزان دیه در ماه حرام برابر با 640 میلیون تومان و در ماه غیر حرام برابر با 480 میلیون تومان اعلام شده است.

کاربری خودرو

کاربری خودرو نشان دهنده میزان احتمال ریسک بروز حادثه آن حین رانندگی است. خودروهایی نظیر تاکسی‌ها یا خودروهای آموزش رانندگی به دلیل ذکر شده بیشتر در معرض حوادث رانندگی هستند و بیمه‌گزاران این خودروها، باید حق بیمه شخص ثالث بیشتری پرداخت کنند.

جریمۀ دیرکرد بیمه‌‍ شخص ثالث

دیرکرد در تمدیدی بیمه شخص ثالث جریمه دیرکرد و افزایش قیمت بیمه شخص ثالث را در پی دارد. این خسارت دیرکرد به صورت روزشمار محاسبه شده و به حق بیمه با توجه به نوع خودرو افزوده می‌شود. اگر مدت اعتبار بیمه نامه شخص ثالث منقضی شده‌ باشد و حادثه دارای خسارت مالی یا جانی رخ دهد، بیمه‌گر تعهدی در قبال پرداخت خسارت ندارد و خود شخص مالک خودرو یا وسیله نقلیه زمینی باید خسارت را پرداخت کند. هر ساله در موقعیت‌های خاص، بیمه مرکزی طرح‌های بخشودگی جرایم دیرکرد بیمه شخص ثالث را تصویب می‌کند. در سال ۱۴۰۰، این سازمان در جهت حمایت از اقشار آسیب پذیر از آسیب­های اجتماعی (به دلیل شرایط اقتصادی ناشی از تحریم­های ظالمانه و پاندمی کرونا) و در راستای ترویج فرهنگ بیمه­ای و افزایش ضریب نفوذ بیمه­ای و به مناسبت حلول ماه ربیع الاول و هفته وحدت، ۱۰۰% مبلغ جریمه بیمه‌گزاران و رانندگان وسایل نقلیه موتوری زمینی فاقد بیمه نامه از ۱۷ مهر الی پایان ۶ آبان ۱۴۰۰ به مدت ۲۰ روز در صورت خرید بیمه نامه با مدت اعتبار یک ساله مورد بخشودگی قرار می­گیرند. این طرح با نظر به موافقت رئیس محترم وقت مجمع تامین خسارت بدنی و پیشنهاد رئیس کل بیمه مرکزی در تاریخ ۶ مرداد ۱۴۰۰ تصویب شده است. این بخشودگی در خصوص جریمه بند “ب” ماده ۲۴ قانون بیمه اجباری شخص ثالث صورت می گیرد و دارندگان وسایل نقلیه موتوری زمینی شامل خودرو و موتور در صورت خرید بیمه نامه یکساله از پرداخت جریمه، معاف خواهند شد. ما مطالعه بخشودگی جرایم دیرکرد بیمه شخص ثالث را به شما پیشنهاد می‌کنیم که بتوانید از فرصت طلایی 20 روزه پیش رو برای پرداخت جریمه دیرکرد هنگام تمدید یا خرید بیمه شخص ثالث خودرو یا موتور استفاده نمایید.

جریمه دیرکرد بیمه شخص ثالث خودرو و موتور بخشوده شد!

میزان پوشش مالی بیمه ثالث

هر سال، کمترین و بیشترین میزان پوشش مالی بیمه های شخص ثالث ماشین از جانب بیمۀ مرکزی تعیین می گردد اما بیمه‌گزار می‌تواند با پرداخت حق بیمه بیشتر، پوشش مالی بیشتری دریافت کند.

تخفیف بیمه شخص ثالث خودرو

در صورتی که در مدت بیمه‌نامه، بیمه‌گزار از بیمه‌گر خسارتی را دریافت نکند، در هنگام تمدید به او تخفیف تعلق خواهد گرفت. هرچه تعداد سال‌های دریافت نکردن خسارت بیشتر شود، میزان درصد تخفیف در سال‌های بعد افزایش خواهد داشت.

بیمه شخص ثالث موتور چیست؟

بیمه شخص ثالث موتور با خودرو یکسان است و خسارت‌های وارد شده مالی و جانی به شخص ثالث را تحت پوشش قرار می‌دهد. بیمه شخص ثالث موتور سه خسارت را تحت پوشش قرار می‌دهد که شامل موارد زیر است:

در صورتی که به وسیله شخص ثالث (غیرمقصر) خسارت مالی وارد شود؛ در صورتی که به جان شخص ثالث خسارت وارد شود. خسارت جانی شامل فوت شخص، ازکارافتادگی و همچنین نقص عضو است. در صورتی که به خود راکب هم خسارت جانی وارد شود، شرکت بیمه‌گر به او غرامت خواهد پرداخت. عوامل تعیین قیمت بیمه شخص ثالث موتورسیکلت

قیمت بیمه شخص ثالث برای موتورسیکلت بر اساس عوامل زیر تعیین خواهد شد:

نوع پوشش انتخابی بیمه شخص ثالث موتور توسط راکب سال تولید موتورسیکلت تعداد سیلندرها (هرچه تعداد سیلندرها بیشتر شود، قیمت بیمه افزایش خواهد داشت.) نوع و ساختار موتور: موتورسیکلت‌های برقی و دنده ای نرخ بیمه های متفاوتی دارند.با بالاتر رفتن قدرت موتورسیکلت و بزرگتر شدن سایز آن ، هزینه بیمه شخص ثالث آن نیز افزایش خواهد یافت.. تخفیف عدم خسارت بیمه موتورسیکلت : تخفیف هایی که به موتورسوارانی تعلق می گیرد که از خسارت های بیمه نامه شخص ثالث خود در سال های قبل استفاده نکرده باشند.میزان سقف تخفیف عدم خسارت 70 درصد درنظر گرفته شده است. جریمه دیرکرد بیمه موتورسیکلت : عامل دارای تاثیر غیرمستقیم بر نرخ بیمه شخص ثالث موتورسیکلت است که در صورت دیرکرد بیمه کردن موتورسیکلت بعد از سررسید بیمه شخص ثالث به آن تعلق می‌گیرد.

با توجه به الزام قانونی بیمه شخص ثالث، موتورسواران عزیز می‌توانند برای خرید یا تمدید بیمه موتور سیکلت خود به لینک زیر مراجعه نمایند:

https://bimeh.com/thirdpartyMotor

چگونه از بخشودگی جرائم دیرکرد برای تمدید یا خرید آنلاین بیمه شخص ثالث خودرو یا موتور استفاده کنیم؟

برای اینکه جریمه دیرکرد بیمه شخص ثالث شامل حال شما نشود، بهترین راه تمدید قرارداد قبل از اتمام مدت زمان است؛ اما به هر حال شرایطی پیش می‌آید که مالک وسیله نقلیه نمی‌تواند در زمان مشخص شده، بیمه‌نامه خود را تمدید کند. بیمه مرکزی هرسال در زمان‌های خاصی اقدام به بخشیدن جرائم دیرکرد بیمه شخص ثالث می‌کند.

بیمه مرکزی در راستای حمایت از اقشار آسیب‌پذیر و در ترویج فرهنگ بیمه‌ای و همچنین به مناسبت حلول ماه ربیع‌الاول و هفته وحدت، از تاریخ 17 مهر تا 6 آبان، 100% جرائم دیرکرد بیمه شخص ثالث را مورد بخشودگی قرار داد. البته این به شرطی است که بیمه‌نامه یکساله خریداری شود.

خرید یا تمدید بیمه شخص ثالث

بیمه دات کام، اولین سامانه برخط دارای مجوز بیمه مرکزی برای انواع بیمه از جمله انواع بیمه خودرو و موتور دارای سیستم فروش آنلاین انواع بیمه شخص ثالث است. در صورتی که هنوز شما بیمه‌نامه شخص ثالث خودرو یا موتور را تمدید نکرده‌اید، می‌توانید در فرصت 17 مهر تا 6 آبان بیمه شخص ثالث به‌صورت کاملاً اینترنتی بیمه‌نامه خودرو یا موتور خود را در سامانه استعلام، مقایسه و خرید آنلاین بیمه https://bimeh.com/ خریداری کنید، بدون اینکه جریمه شوید! در صورت داشتن ابهام و سؤال می‌توانید از طریق درگاه‌‌های ارتباطی زیر با کارشناسان بیمه دات کام تماس بگیرید:

نشانی :تهران، سعادت آباد، میدان تهرانی مقدم (کاج)، خیابان سرو شرقی، جنب بیمارستان پارسیان،‌ پلاک ۱۷ طبقه ۶، واحد ۶
کد پستی ۱۹۹۸۶۵۳۷۴۰

شماره های تماس: 0214372

پست الکترونیکی: info@bimeh.com

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۱۹۳۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لطفا خودخواهانه تردد نکنید!

 رعایت نکردن قوانین در همه زمینه‌ها نشانه زرنگی ما نیست. نشانه بی‌فرهنگی است. این امکانات نیست که با خود آسایش به همراه دارد بلکه استفاده درست از امکانات با خود آسایش و البته آرامش به ارمغان می‌آورد. یکی از این امکانات، وسایل حمل‌ونقل عمومی و مسیر‌های خاصی است که به منظور به حداقل زمان ممکن رسیدن رفت و آمد‌های ما وجود دارد، مثل مترو یا اتوبوس‌های بی‌آر تی متأسفانه به رغم زمان‌بندی مناسب در خدمات‌دهی حمل‌ونقل عمومی، اما عدم رعایت برخی حقوق شهروندی از سوی خود شهروندان باعث می‌شود آسایشی در کار نباشد و همواره ناراضی باشیم و انگشت اتهام را سمت دیگران بگیریم. چندبار تا به حال این انگشت را سمت خود گرفتیم؟! انگار یک خودخواهی مستتر در رفتار عمومی خود داریم! 

خیلی از ما حتی حاضر نیستیم چند دقیقه بیشتر صبر کنیم تا مسافران داخل مترو پیاده شوند و بعد سوار شویم! چند دقیقه تحمل نمی‌کنیم تا به کسی فشار وارد نشود، در نتیجه به هر زور و اجبار و تنشی شده، خودخواهانه و حتی به قیمت بسته نشدن مکرر در مترو، سوار می‌شویم. انگار این همیشه ما هستیم که عجله داریم، دیرمان شده، فرصت‌مان از بین می‌رود، قراری داریم، وقت ملاقات و تعیین قرار با پزشک و مشاور داریم و تنها این ما هستیم که اگر به جلسه نرسیم، مرگ و زندگی‌مان یکی می‌شود، انگار فقط بچه ما تنها در خانه مانده است، عزیز ما روی تخت بیمارستان است و والدین ما نیازمند کمک لحظه‌ای ما هستند، خانه ما را دزد زده یا خطری ماشین‌مان را تهدید می‌کند، کلاس ما فقط مهم است و میهمان ما پشت در مانده است و... دیگران بیکار‌هایی بیش نیستند که جهت تفریح از حمل‌ونقل عمومی استفاده یا در خیابان رانندگی می‌کنند. از هزار نفر شاید تنها یک نفر اینگونه باشد. همه ما درگیری‌هایی در حد و اندازه خودمان داریم و صرفاً سطح دغدغه‌ها تفاوت دارد! 

متأسفانه این نگاه در شیوه رانندگی‌کردن هم بسیار اثرگذار است و تک تک ما در کف خیابان‌های شهرمان از خودخواهی‌های شهروندان به ستوه آمدیم. روز ایمنی حمل‌ونقل بهانه‌ای شده تا درد و دل‌های مشابه را بنویسیم. آن خودخواهی که بالاتر نوشتیم در رانندگی ایرانی‌ها تلفیقی از لجاجت را هم دارد! دقت کردید؟! 
جایی که مخصوص عبور افراد کم‌توان است خودروی شخصی را پارک می‌کنیم و به این فکر نمی‌کنیم که این فرد ناتوان بنا به دلایل مختلف نیازمند فضای بیشتری برای پارک است. اصلاً چرا فکر می‌کنیم فقط این ما هستیم که برای پارک کردن خودروی خود صلاحیت داریم؟!

در خیابانی که فضای پارک خودرو می‌تواند برای چندین ماشین فراهم باشد طوری ماشین را پارک می‌کنیم که نه جلوتر و نه عقب‌تر امکان پارک خودرو وجود نداشته باشد. تنها به فکر خروج راحت و ساده خودمان از پارک هستیم! آیا غیر این است؟! 

عابران پیاده‌ای که قربانی رانندگان بی‌معرفت شدند! بماند که کمتر کسی کارکرد خط عابر پیاده را می‌داند و حقی برای عابران و توقف کامل قائل است، اما حتی روی خط عابر پیاده پارک می‌کنیم. ما حتی داخل پیاده‌رو و مقابل پل و مدخل عابر پیاده پارک می‌کنیم فارغ از این حق که شاید پیرزن و پیرمردی توانایی عبور از بالاتر و پایین‌تر از آن ناحیه را نداشته باشد یا مادری با کالسکه مجبور شود مسیر خود را تغییر دهد که اینگونه امنیت او به مخاطره می‌افتد. 

جایی که سطل‌های زباله مکانیزه قرار داده شده ماشین را پارک می‌کنیم، نه صرف حمل زباله بلکه این حق شهروندان است که به راحتی دسترسی برای ریختن زباله خود داشته باشند. 

شهر‌های بزرگ معضل جای پارک دارد، بسیار خب به خاطر پیدا نکردن جای پارک، ماشین را جایی نگذاریم که برای سایرین ایجاد مزاحمت کند! به خاطر نیم متر پیاده روی کمتر، ماشین را دوبل نگذاریم! برسیم به شیوه رانندگی کردن که همه ما کم و بیش یکی از مصادیق آن هستیم. 

از حاشیه‌های خاکی یا ویژه پارک بزرگراه‌ها از کنار بقیه خودرو‌هایی که دقیقه‌ها است ایستادند به راحتی رد می‌شویم پیروزمندانه عبور می‌کنیم. 

راهنمای ماشین که کلاً دکور و تزیینی است و اعتقادی به آن نداریم. بر عکس، اگر کسی راهنما بزند به جای اینکه مسیر را برای او خالی کنیم بلکه پا را روی پدال بیشتر فشار می‌دهیم تا مبادا چند ماشین از ما جلو بیفتد! 

چرا باید انقدر فاصله را با ماشین جلویی کم کنیم که در نهایت مجبور شویم ترمز بیشتری بگیریم و استرس مضاعف هم به خودروی جلویی و عقبی بدهیم، هم خودمان! چرا وقتی در باند سه اتوبان با سرعت کم در حال حرکت هستیم مسیر را برای خودرو‌هایی که سرعت بالاتری دارند باز نمی‌کنیم؟! چرا فکر می‌کنیم بقیه هم دوست دارند موسیقی که ما گوش می‌دهیم را به اجبار و با صدای بلند گوش دهند؟! گفته می‌شود درصدی از دعاوی و ضرب و جرح به همین فرهنگ رانندگی کردن و عدم رعایت حقوق دیگران برمی‌گردد! 

راستی چرا با خانم‌ها بیشتر لج می‌کنیم؟! چرا با دیدن یک خانم پشت فرمان مشکل داریم؟! با فرض غلط رانندگی نامناسب خانم‌ها، چرا سعی نمی‌کنیم با ایجاد امنیت خاطر و روان به رانندگی بهتر آنها کمک کنیم؟! چرا فکر می‌کنیم با دستپاچه کردن یک خانم به موفقیت در رانندگی و طی مسیر می‌رسیم یا حتی فارغ از نگاه جنسیتی برای همه در رانندگی ایجاد دستپاچگی می‌کنیم. چراغ زدن‌های ممتد در جاده و اتوبان، سبقت‌های نزدیک به ماشین جلویی و... از جمله این موارد است. 

متأسفانه این مثال‌ها فقط به شهر و خودرو‌های شهری و شخصی برمی‌گشت. آمار بالای قربانیان جاده‌ها حکایت دیگری از این مثال‌ها است و این خودخواهی و لجاجت در جاده‌های بین شهری و توسط ماشین‌های سنگین شکل مرگ به خود می‌گیرد. شاید بگوییم مشکل از ماشین‌ها و خودرو سازان است. بله حق با شماست، اما وقتی یک مسیر ما را به سرمنزل مقصود نمی‌رساند باید مسیر را تغییر داد. ایمن‌ترین خودرو‌های جهان هم در سرعت بالا تابوت مرگ هستند. 

بخش اصلی ماجرا مربوط به فرهنگ ما در رانندگی و سیستم حمل‌و‌نقل چه در بعد عمومی، چه ریلی و چه جاده‌ای است. فرهنگ ما استفاده از حمل‌و‌نقل را برای دیگران ایمن یا نا ایمن می‌کند و این صرف رانندگی نیست. یک‌بار برای همیشه یاد بگیریم در مترو و اتوبوس به افراد زل نزنیم. صفحه گوشی بقیه را نگاه نکنیم. داخل وسایل نقلیه عمومی سیگار نکشیم. مکالمات طولانی را در حمل‌ونقل عمومی قطع کنیم. آقایان محترم، چرا انتقام فضای محدود مترو و اتوبوس را از بانوان می‌گیرید و وارد حریم آنها می‌شوید؟! 

موتورسوار محترم که قانون مخصوص به خود را داری، با عبور از چراغ قرمز و ورود ممنوع چرا خود و خانواده دیگری را به خاک سیاه می‌نشانی؟ از پیاده رو تردد نکن. بار بیش از اندازه ظرفیت روی موتور حمل نکن! موتور خود را طوری پارک کن که ماشین‌ها امکان پارک داشته باشند. خیابان‌ها حق مسلم تو نیست که دائماً برای خودرو‌های شخصی بوق و چراغ میزنی (البته توأم با ناسزا) که کنار بروند و تو رد شوی. ما باید طوری رانندگی کنیم که نه سرنشینان داخل خودرو و نه کسانی که بیرون از خودروی ما هستند اعم از عابران پیاده و سایر خودرو‌ها احساس خطر نداشته باشند و با امنیت تردد کنند. همه ما از این مثال‌ها زیاد داریم که شاید اگر قرار باشد همه را بنویسیم، صفحات روزنامه برای آن کم باشد، پس فقط خودمان باید روی فرهنگ خود کار کنیم تا امنیت برای خودمان و سایرین فراهم شود.

منبع: روزنامه جوان

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • پیگیری برای پرداخت غرامت به خسارت دیدگان بخش مسکونی سیل در استان
  • آشنایی با نحوه محاسبه هزینه بیمه شخص ثالث
  • خسارت ۵۲۰ میلیاردی سیل به اردستان
  • راه‌های مواصلاتی قربانی سیلاب‌های اخیر در خراسان جنوبی/ خسارت‌ها برآورد می‌شود
  • خسارت خشکسالی به ۱۴۰ هزار هکتار محصول گندم بوشهر
  • ۱۰ ماشین آلمانی برتر تاریخ که شاهکار‌های مهندسی عرصه خودروسازی به شمار می‌آیند
  • نمایشگاه بین المللی خودرو در پکن آغاز به‌کار کرد+ تصویر
  • تخلیه روستاهای بحرانی/ خسارت جانی در زیرکوه نداشتیم
  • نیسان سیلفی e-Power جدید ۲۰۲۳ + عکس خودرو خارجی، قیمت ماشین Nissan Sylphy و مشخصات محصول
  • لطفا خودخواهانه تردد نکنید!