Web Analytics Made Easy - Statcounter

برای آنکه بتوان از وسایل نقلیه زمینی برای رفت و آمد و انجام کار‌ها استفاده کرد باید از یکسری قوانین راهنمایی و رانندگی پیروی داشت تا جریمه برای خودرو‌ها صادر نشود. - اخبار بازار -

بهترین فرصت را برای خرید بیمه شخص ثالث از دست ندهید

برای آنکه بتوان از وسایل نقلیه زمینی برای رفت و آمد و انجام کار‌ها استفاده کرد باید از یکسری قوانین راهنمایی و رانندگی پیروی داشت تا جریمه برای خودرو‌ها صادر نشود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته که طرح‌های بخشودگی جرائم بیمه شخص ثالث هم مطرح می‌شود تا در صورت فراموشی تمدید بیمه نامه، بتوان از وسایل نقلیه زمینی استفاده کرد. می‌دانید که حوادث جاده‌ای یکی از حوادث غیر قابل پیش بینی است و می‌تواند خسارت‌های جبران ناپذیری را ایجاد کند. همچنین راننده‌های وسایل نقلیه مسئول حوادث و اتفاق‌هایی خواهند بود که در اثر رانندگی و تصادف به عنوان مقصر شناخته شده و باید خسارت‌های مالی و جانی افراد ثالث را جبران کنند.

با توجه به این موضوع بیمه شخص ثالث برای جبران هزینه‌های ناشی از تصادف طراحی شده تا در صورت بروز حادثه، بار سنگین هزینه‌ها از دوش راننده مقصر برداشته شود. همچنین خرید بیمه شخص ثالث اجباری بوده و در صورت عدم خریداری آن با جریمه روبه رو خواهید بود. پلیس راهنمایی و رانندگی در صورت مشاهده خودرویی که بیمه شخص ثالث ندارد اقدامات لازم را انجام داده و وسیله نقلیه زمینی را متوقف می‌کند. جریمه دیرکرد برای عدم خریداری بیمه نامه در نظر گرفته می‌شود که به صورت روز شمار بوده و 365 روز است. با پیشنهاد رئیس کل بیمه مرکزی، موافقت وزیر امور اقتصادی و دارایی و تایید صندوق تامین خسارت های بدنی، جرایم مرتبط با تمام وسایل نقلیه موتوری زمینی فاقد بیمه‌نامه شخص ثالث با شرط تهیه بیمه‌نامه با مدت اعتبار یک‌ساله، مورد بخشودگی قرار گرفته است.

بر اساس این گزارش به تمام شرکت‌های بیمه ای تکلیف شده تا در بازه زمانی تعیین‌شده از دریافت جریمه مذکور خودداری کنند.

شایان ذکر است که پیش از این نیز نهاد ناظر صنعت بیمه در راستای ایفای مسئولیت های اجتماعی و فرهنگسازی، تخفیفات و تسهیلاتی را برای جریمه های گوناگون بیمه ای در نظر گرفته است.

در این مطلب سعی داریم درباره اهمیت خرید بیمه شخص ثالث و علت ایجاد طرح بخشودگی جرائم بیمه شخص ثالث توضیحاتی ارائه کنیم با ما تا انتهای متن همراه باشید.

بیمه شخص ثالث چیست؟

در قانون مسئولیت مدنی اینگونه عنوان شده است که تمام افرادی که وسیله نقیله زمینی دارند، باید بیمه شخص ثالث را خریداری کرده و این یک قانون اجباری است. این بیمه نامه با استقبال زیادی روبه رو شده است که علت آن می‌تواند طرح اجباری آن و مزیت‌های این بیمه نامه باشد. جبران خسارت‌های ایجاد شده ناشی از تصادف‌ها که در برخی از موارد با فوت یا جراحت اشخاص ثالث روبه رو است، می‌تواند تا حدود زیادی خسارت‌های سنگینی را بر روی دوش افراد قرار دهد. با خرید بیمه شخص ثالث می‌توان خسارت‌های مالی و جانی که برای اشخاص ثالث رخ می‌دهد را تحت پوشش قرار داد. بنابراین تمدید بیمه نامه ثالث باید در زمان مشخص انجام شود تا پلیس راهنمایی و رانندگی خودرو را به پارکینگ منتقل نکند و جریمه دیرکرد برای بیمه نامه اعمال نشود.

جریمه دیرکرد بیمه ثالث چیست؟

جریمه دیرکرد بیمه شخص ثالث به مبلغ و جریمه‌ای گفته می‌شود که بیمه‌گزار با عدم تمدید بیمه نامه خود آن را به حق بیمه اضافه کرده است. هنگامی ‌‌که مدت اعتبار بیمه نامه‌ تمام شود و برای خرید و تمدید بیمه شخص ثالث اقدام نکنید، جریمه دیر کرد برای وسیله نقلیه در نظر گرفته می‌شود که هنگام خرید بیمه نامه باید این جریمه را هم پرداخت کرد. همانطور که اشاره شد این جرائم به صورت روز شمار بوده و به مبلغ حق بیمه اضافه خواهد شد. دیرکرد در تمدیدی بیمه شخص ثالث جریمه دیرکرد و افزایش قیمت بیمه شخص ثالث را در پی دارد. جریمه دیرکرد بیمه ثالث بعد از اتمام بیمه خودرو محاسبه می‌شود. اینکه شما بعد از انقضای اعتبار بیمه خود در سطح شهر تردد داشته یا نداشته باشید، تفاوتی را در محاسبه جریمه دیرکرد ایجاد نمی‌کند. در واقع، در هر صورتی این جریمه می‌بایست پرداخت شود. فقط در صورتی این جریمه راه دیگری را در پیش می‌‌‌گیرد که بخشوده شود که شرایط بخشودگی را به شرح زیر اعلام می‌کنیم.

از جریمه های خودرویی نداشتن بیمه شخص ثالث است

اگر نسبت به تمدید بیمه شخص ثالث وسیله خود اقدام نکرده و آن را به تعویق بیندازید مجبور خواهید شد جریمه دیرکرد را نیز پرداخت نمایید. این جریمه به صورت روزانه محاسبه می‌شود.بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران هرساله جریمه دیرکرد بیمه شخص ثالث را تصویب و به شرکت‌های بیمه ابلاغ خواهد کرد. در ادامه،در صورت تمایل به کسب اطلاعات بیشتردرباره  نحوه  محاسبه جریمه دیرکرد بیمه شخص ثالث در سال 1401  در ادامه همراه ما باشید.

پوشش‌های بیمه شخص ثالث علت خرید این بیمه نامه

برای افرادی زیادی این سوال پیش می‌آید که چرا باید بیمه نامه ثالث را خریداری کرد؟ یا بیمه شخص ثالث چه مزیت‌هایی دارد که برای خرید آن اقدام کرد؟ علت اصلی خرید بیمه ثالث این است که خسارت‌های مالی و جانی ناشی از حادثه تصادف رانندگی در این بیمه نامه تا سقف تعهدات جبران خواهد شد و نگرانی‌های بیمه‌گزار برای جبران هزینه‌های تصادف از بین می‌رود. در حقیقت دو نوع پوشش برای بیمه ثالث در نظر گرفته شده که به شرح زیر است.

پوشش مالی:

مبلغ جبران خسارت در پوشش‌های مالی بیمه شخص ثالث با توجه به میزان دیه اعلام شده در ابتدای هر سال مشخص می‌شود. همچنین بیمه مرکزی در هر سال مبلغی را به عنوان بیمه پایه در نظر می‌گیرد تا بیمه‌گزار با پرداخت مبلغ بتواند عادی‌ترین حالت بیمه نامه شخص ثالث را خریداری کند. بیمه‌گزار می‌تواند با پرداخت حق بیمه بیشتر و شرایط بیمه‌گر خود، ‌میزان سقف تعهدات مالی را افزایش دهد.

پوشش جانی:

پوشش‌های جانی شامل دیه در صورت بروز حادثه و اتفاق‌های شکستگی، آسیب، نقص عضو، از کارافتادگی و فوت است. میزان دیه هم در ابتدای هر سال و توسط قوه قضاییه مشخص می‌شود که در ماه‌های حرام و غیر حرام این مبلغ متفاوت خواهد بود (مبلغ دیه در بیمه نامه شخص ثالث درج خواهد شد).

سقف پرداخت خسارت‌های جانی در بیمه شخص ثالث

قوه قضاییه محترم در ابتدای هر سال میزان مشخصی از مبلغ دیه را تعیین می‌کند و بیمه مرکزی این مبلغ را به شرکت‌های بیمه اعلام کرده تا میزان ریسک و جبران خسارت‌ها در بیمه نامه مشخص شود. همچنین با اعلام دیه می‌توان سقف تعهدات را مشخص کرد. سقف خسارت‌ها شامل پرداخت هزینه‌های بیمارستان، فوت و نقص عضو می‌شود.

بخشودگی جرائم بیمه شخص ثالث سال 1401 چیست؟

همانطور که گفته شد، بیمه شخص ثالث یک بیمه نامه اجباری برای تمام دارندگان وسایل نقلیه زمینی است. اما ممکن است که تمدید بیمه نامه را به دلیل مشغله کاری و فکری فراموش کرد که ما به شما توصیه می‌کنیم برای جلوگیری از این موضوع از سامانه‌های آنلاین خرید بیمه مانند: بیمه دات کام استفاده کنید تا زمان تمدید بیمه نامه را به شما یادآوری کنند. حال اگر به هر دلیلی شما تمدید بیمه نامه را فراموش کنید مشمول جریمه دیرکرد خواهید شد. سوالی که در این بین به وجود می‌آید این است که آیا می‌توان شرایطی ایجاد کرد که این جریمه پرداخت نشود؟

بله. اگر وسایل نقلیه‌ای مانند: خودروهای سواری، تاکسی، کامیون، اتوبوس و موتورسیکلت که شامل جریمه دیرکرد بیمه شده‌اند و جرائم دیرکرد بیمه نامه ثالث خود را پرداخت نکرده باشند،‌ می‌توانند در طرح بخشودگی جرائم بیمه شخص ثالث بیمه نامه خود را تمدید کنند.

بیمه شخص ثالث معتبر برای همه رانندگان خودرویی الزامی است

تمام دارندگان وسایل نقلیه زمینی که از پایان تمدید بیمه نامه آن‌ها گذشته باشد باید جریمه دیرکرد پرداخت کنند، اما نکته مهم این است که در طرح بخشودگی جرائم بیمه شخص ثالث، اگر انقضای بیمه نامه تمام شود و با فاصله تمدید بیمه نامه را انجام دهید، جریمه دیرکرد بیمه نامه را پرداخت نمی‌کنید.

همچنین بخشودگی جرائم بیمه شخص ثالث تا زمان مشخص شده اعتبار دارد که تنها در بازه زمانی مشخص می‌توان از آن استفاده کرد. دلیل این طرح این است که افراد به راحتی بتوانند بیمه نامه خود را تمدید کنند و به دلیل سنگین بودن جریمه دیرکرد بیمه نامه، از تمدید آن منصرف نشوند.

نکته مهم این است که این طرح تنها برای بیمه نامه ثالث یکساله اعتبار دارد و شامل بیمه‌های کوتاه مدت سه ماهه و شش ماهه نمی‌شود.

چگونگی محاسبه جریمه دیرکرد خودرو

نکته مهمی‌ که باید به آن توجه داشت این است که اگر مالک خودرو نتواند در زمان اعلام طرح بخشودگی جرائم بیمه شخص ثالث بیمه خود را تمدید کند، مشمول پرداخت جریمه دیرکرد می‌شود.

از این رو روش محاسبه جریمه دیرکرد عدم تمدید بیمه شخص ثالث به عوامل مختلفی بستگی دارد، اما به طور کلی هزینه یا همان حق بیمه بدون تخفیف، تقسیم بر 365 روز می‌شود که عوامل مختلف دیگر هم در نحوه محاسبه جریمه دیرکرد تاثیر گزار هستند و عبارتند از:

تعداد سیلندرظرفیت بار ماشینشرکت بیمه‌گر انتخابینوع خودرو (سواری شخصی، تاکسی، آتش نشانی و اورژانس)

هنگامی ‌‌که از بخشودگی جرائم دیرکرد بیمه شخص ثالث خودرو استفاده نکرده باشید، جریمه دیرکرد خودرو سواری در سال 1401 با توجه به شرکت بیمه و نوع خودرویی که دارید محاسبه می‌شود.

طرح بخشودگی جرائم بیمه شخص ثالث سال 1401

طرح  بخشودگی جریمه بیمه شخص ثالث   خودرو و موتور در بازه زمانی خاصی عملی می‌شود. در سال 1401 100% جرائم بیمه شخص ثالث تمام وسایل نقلیه و باهدف حمایت از اقشار آسیب پذیر از آسیب‌­های اجتماعی (به دلیل شرایط اقتصادی ناشی از تحریم­های ظالمانه و پاندمی کرونا) و ایجاد پوشش همگانی اجرا می‌شود. البته این بخشودگی به شرط خرید بیمه نامه یکساله است و در خصوص جریمه بند “ب” ماده 24 قانون بیمه اجباری شخص ثالث. مدت زمان این طرح 20 روز و از تاریخ 27 تیر تا پایان روز 15 مرداد 1401 و به مناسبت عید سعید غدیر خم است.
 

در خرید یا تعلیل بیمه خودرو و موتور خود درنگ نکنید!

به طور کلی بیمه شخص ثالث برای جبران خسارت‌های ایجاد شده ناشی از حادثه و تصادف‌ها طراحی شده است که با ارائه دو پوشش جانی و مالی می‌توان به عنوان یک حمایتگر از آن بهره‌مند شد. همچنین با توجه به اینکه طرح بخشودگی جرائم بیمه شخص ثالث مدت زمان محدود دارد، توصیه می‌کنیم که برای خرید به موقع بیمه نامه از سامانه آنلاین بیمه دات کام https://bimeh.com/ اقدامات لازم را انجام دهید.

 "این مطلب تبلیغاتی است"

منبع: تسنیم

کلیدواژه: طرح بخشودگی جرائم بیمه شخص ثالث دیرکرد بیمه شخص ثالث محاسبه جریمه دیرکرد راهنمایی و رانندگی خرید بیمه شخص ثالث تمدید بیمه نامه وسایل نقلیه زمینی جریمه دیرکرد بیمه بیمه نامه ثالث بیمه نامه بیمه نامه جبران خسارت شخص ثالث بیمه مرکزی بیمه ثالث برای خرید بیمه گزار بیمه خود هزینه ها خسارت ها حق بیمه سال 1401

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۳۷۹۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آماده‌باش فدراسیون برای ال‌کلاسیکوی فوتبال ایران

پس از گذشت حدود یک هفته از اعلام قانون جدید فدراسیون فوتبال، مدیر تیم فوتبال سپاهان به کمیته اخلاق احضار شد که به نظر می‌رسد راهکار جدید فدراسیون برای پیشگیری از حواشی تقابل سپاهان و پرسپولیس و پیرو آخرین بخشنامه جرایم باشگاهی باشد.

به گزارش ایسنا، در چند روز گذشته فدراسیون فوتبال در ادامه قوانین جدید این فصل، این بار سراغ صحبت‌های اعضای تیم‌ها رفت و اعلام کرد که بیانیه‌ها و مصاحبه‌های غیر فنی اعضای تیم‌ها علیه فدراسیون، سازمان لیگ، هیات فوتبال استان، باشگاه‌ها، کمیته‌های فدراسیون و اعضای باشگاه‌ها جریمه حداقل ۲ میلیارد تومانی در پی خواهد داشت که البته این قانون سکه‌ای است که دو رو دارد.

با اینکه هدف فدراسیون‌نشینان از این قوانین جلوگیری از حواشی میان باشگاهی و درگیری‌های رسانه‌ای است اما در سوی دیگر می‌تواند دموکراسی و حق انتقاد را از روح فوتبال بگیرد و تیم‌ها حق خود را در حال ضایع شدن ببینند. البته این محکومیت‌ها عموما دامن‌گیر تیم‌هایی می‌شود که در جنگ رسانه‌ای کمتر از رقبا دست دارند و با افزایش بار مالی، رغبتی به ادامه نخواهند داشت.

مجتبی فریدونی، مدیرعامل پیشین ذوب‌آهن در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: جریمه‌های فدراسیون بار مالی باشگاه‌ها را سنگین‌تر کرده و شاید لیگ را از پویایی خارج کند. باشگاه‌ها همین الان هم در بودجه‌هایشان مشکل دارند و پرداختی‌هایشان عقب افتاده است. باشگاهی که در مخارج فعلی‌اش مانده، جریمه را نمی‌تواند بپردازد.

فریدونی همچنین با انتقاد از «سیاست کسب درآمد فدراسیون از طریق جرایم،» ادامه می‌دهد: رویکرد سازمان لیگ در این مدت تنها جریمه کردن است و ظاهرا تنها ممر درآمدی سازمان لیگ و فدراسیون است. درست است که این جرایم بازدارندگی ایجاد می‌کند اما به هر حال بازیکن یا سرمربی تحت شرایط و فشار بازی ممکن است چیزی بگوید و نمی‌توان آن را با جرایم کنترل کرد. لیگ همین است و شاید با این قوانین آزادی انتقاد گرفته شود.

فرشید طالبی، بازیکن پیشین سپاهان نیز تصمیمات فدراسیون را پاک کردن صورت مساله دانست و در خصوص راه حل درست گفت: باید مشکلات را بپذیرند و برای حل آن اقدام کنند. برای این کار باید به جای اتخاذ تصمیمات سفت و سخت، با شیوه هم‌اندیشی پیش بروند.

او خاطرنشان کرد: در لیگی که تمام تیم‌ها مشکل و شکایت دارند، پس قطعا یک جای کار می‌لنگد. باید به جای محکومیت، هم‌اندیشی شود. کمیته انضباطی امسال پول کمی از جرایم نگرفته و فکر کنم لیگ ما با پول جرایم می‌چرخد! باید فدراسیون بپذیرد که در این قوانین ابهاماتی وجود دارد که باید رفع شوند.

طالبی ادامه داد: قبول دارم که برخی تیم‌ها شور موضوع را درمی‌آورند و این هم بد است. انتقاد و بیان مشکل، روش دارد. اگر قرار است حقی ضایع نشود تا زمان ورود VAR حل نخواهد شد.

مجید محافظت‌کار، مربی تیم آلومینیوم نیز در واکنش به این موضوع تصریح کرد: ما موظفیم که به قانون احترام بگذاریم اما اگر قوانین به طور یکسان اجرا شوند. اگر سرمربی تیم ما به خاطر یک مصاحبه سریعا محروم می‌شود، برای دیگر تیم‌ها نیز همین طور باشد. همسان نبودن در اجرای قوانین ما را اذیت می‌کند ولی باید احترام بگذاریم.

با این حال ابراهیم صادقی، مربی ذوب‌آهن معتقد است که بیانیه‌نویسی هیچ کمکی به فوتبال نمی‌کند و باید به مسائل فنی بپردازیم.

قوانین باید ابتدا به تصویب هیات رئیسه فدراسیون فوتبال برسند و اجرایی شوند اما شاید تدوین این مقررات دست فضاهای رسانه‌ای غیررسمی را به فضای انتشار محتوا باز کند که حقوق تیم‌ها در این موضوع یکسان نخواهد بود و همین امر می‌تواند تنش در بازی‌های حساسی چون تقابل سپاهان و پرسپولیس را بیشتر کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ابطال ۲۳ هزار کارت سوخت تاکسی فاقد بیمه شخص ثالث
  • تمدید سه روزه مهلت واریز وجه مشتریان فراخوان شده پارس
  • اجرای طرح ترخیص فوری موتور شارژی‌های توقیفی در کیش
  • آشنایی با نحوه محاسبه هزینه بیمه شخص ثالث
  • تخصیص ۳.۱ میلیارد دلار برای مونتاژ/ برای واردات خودرو ارز نداریم؟
  • تاکسی‌های برقی وارد شد/ افزایش ۲۰ درصدی تولید خودرو
  • تاکسی های برقی وارد شد/ افزایش ۲۰ درصدی تولید خودرو
  • آماده‌باش فدراسیون برای ال‌کلاسیکوی ایران
  • آماده‌باش فدراسیون برای ال‌کلاسیکوی فوتبال ایران
  • برنامه افزایش ۲۰ درصدی تولید خودرو در سال ۱۴۰۳