Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-27@16:19:28 GMT

جرایم دیرکرد بیمه شخص ثالث 100% بخشوده شد !

تاریخ انتشار: ۸ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۱۹۶۷۳

جرایم دیرکرد بیمه شخص ثالث 100% بخشوده شد !

البته که طرح‌های بخشودگی جرائم بیمه شخص ثالث هم مطرح می‌شود تا در صورت فراموشی تمدید بیمه نامه، بتوان از وسایل نقلیه زمینی استفاده کرد. می‌دانید که حوادث جاده‌ای یکی از حوادث غیر قابل پیش بینی است و می‌تواند خسارت‌های جبران ناپذیری را ایجاد کند. همچنین راننده‌های وسایل نقلیه مسئول حوادث و اتفاق‌هایی خواهند بود که در اثر رانندگی و تصادف به عنوان مقصر شناخته شده و باید خسارت‌های مالی و جانی افراد ثالث را جبران کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به این موضوع بیمه شخص ثالث برای جبران هزینه‌های ناشی از تصادف طراحی شده تا در صورت بروز حادثه، بار سنگین هزینه‌ها از دوش راننده مقصر برداشته شود. همچنین خرید بیمه شخص ثالث اجباری بوده و در صورت عدم خریداری آن با جریمه روبه رو خواهید بود. پلیس راهنمایی و رانندگی در صورت مشاهده خودرویی که بیمه شخص ثالث ندارد اقدامات لازم را انجام داده و وسیله نقلیه زمینی را متوقف می‌کند. جریمه دیرکرد برای عدم خریداری بیمه نامه در نظر گرفته می‌شود که به صورت روز شمار بوده و 365 روز است. در این مطلب سعی داریم درباره اهمیت خرید بیمه شخص ثالث و علت ایجاد طرح بخشودگی جرائم بیمه شخص ثالث توضیحاتی ارائه کنیم با ما تا انتهای متن همراه باشید.

بیمه شخص ثالث چیست؟

در قانون مسئولیت مدنی اینگونه عنوان شده است که تمام افرادی که وسیله نقیله زمینی دارند، باید بیمه شخص ثالث را خریداری کرده و این یک قانون اجباری است. این بیمه نامه با استقبال زیادی روبه رو شده است که علت آن می‌تواند طرح اجباری آن و مزیت‌های این بیمه نامه باشد. جبران خسارت‌های ایجاد شده ناشی از تصادف‌ها که در برخی از موارد با فوت یا جراحت اشخاص ثالث روبه رو است، می‌تواند تا حدود زیادی خسارت‌های سنگینی را بر روی دوش افراد قرار دهد. با خرید بیمه شخص ثالث می‌توان خسارت‌های مالی و جانی که برای اشخاص ثالث رخ می‌دهد را تحت پوشش قرار داد. بنابراین تمدید بیمه نامه ثالث باید در زمان مشخص انجام شود تا پلیس راهنمایی و رانندگی خودرو را به پارکینگ منتقل نکند و جریمه دیرکرد برای بیمه نامه اعمال نشود.

بیمه شخص ثالث خسارات جانی و مالی را پوشش می دهد

جریمه دیرکرد بیمه ثالث چیست؟

جریمه دیرکرد بیمه شخص ثالث به مبلغ و جریمه‌ای گفته می‌شود که بیمه‌گزار با عدم تمدید بیمه نامه خود آن را به حق بیمه اضافه کرده است. هنگامی ‌‌که مدت اعتبار بیمه نامه‌ تمام شود و برای خرید و تمدید بیمه شخص ثالث اقدام نکنید، جریمه دیر کرد برای وسیله نقلیه در نظر گرفته می‌شود که هنگام خرید بیمه نامه باید این جریمه را هم پرداخت کرد. همانطور که اشاره شد این جرائم به صورت روز شمار بوده و به مبلغ حق بیمه اضافه خواهد شد. دیرکرد در تمدیدی بیمه شخص ثالث جریمه دیرکرد و افزایش قیمت بیمه شخص ثالث را در پی دارد. جریمه دیرکرد بیمه ثالث بعد از اتمام بیمه خودرو محاسبه می‌شود. اینکه شما بعد از انقضای اعتبار بیمه خود در سطح شهر تردد داشته یا نداشته باشید، تفاوتی را در محاسبه جریمه دیرکرد ایجاد نمی‌کند. در واقع، در هر صورتی این جریمه می‌بایست پرداخت شود. فقط در صورتی این جریمه راه دیگری را در پیش می‌‌‌گیرد که بخشوده شود که شرایط بخشودگی را به شرح زیر اعلام می‌کنیم.

اگر نسبت به تمدید بیمه شخص ثالث وسیله خود اقدام نکرده و آن را به تعویق بیندازید مجبور خواهید شد جریمه دیرکرد را نیز پرداخت نمایید. این جریمه به صورت روزانه محاسبه می‌شود.بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران هرساله جریمه دیرکرد بیمه شخص ثالث را تصویب و به شرکت‌های بیمه ابلاغ خواهد کرد. در ادامه، به نحوه محاسبه جریمه  محاسبه جریمه دیرکرد بیمه شخص ثالث ۱۴۰۱ می‌پردازیم.

پوشش‌های بیمه شخص ثالث علت خرید این بیمه نامه

برای افرادی زیادی این سوال پیش می‌آید که چرا باید بیمه نامه ثالث را خریداری کرد؟ یا بیمه شخص ثالث چه مزیت‌هایی دارد که برای خرید آن اقدام کرد؟ علت اصلی خرید بیمه ثالث این است که خسارت‌های مالی و جانی ناشی از حادثه تصادف رانندگی در این بیمه نامه تا سقف تعهدات جبران خواهد شد و نگرانی‌های بیمه‌گزار برای جبران هزینه‌های تصادف از بین می‌رود. در حقیقت دو نوع پوشش برای بیمه ثالث در نظر گرفته شده که به شرح زیر است.

پوشش مالی:

مبلغ جبران خسارت در پوشش‌های مالی بیمه شخص ثالث با توجه به میزان دیه اعلام شده در ابتدای هر سال مشخص می‌شود. همچنین بیمه مرکزی در هر سال مبلغی را به عنوان بیمه پایه در نظر می‌گیرد تا بیمه‌گزار با پرداخت مبلغ بتواند عادی‌ترین حالت بیمه نامه شخص ثالث را خریداری کند. بیمه‌گزار می‌تواند با پرداخت حق بیمه بیشتر و شرایط بیمه‌گر خود، ‌میزان سقف تعهدات مالی را افزایش دهد.

پوشش جانی:

پوشش‌های جانی شامل دیه در صورت بروز حادثه و اتفاق‌های شکستگی، آسیب، نقص عضو، از کارافتادگی و فوت است. میزان دیه هم در ابتدای هر سال و توسط قوه قضاییه مشخص می‌شود که در ماه‌های حرام و غیر حرام این مبلغ متفاوت خواهد بود (مبلغ دیه در بیمه نامه شخص ثالث درج خواهد شد).

سقف پرداخت خسارت‌های جانی در بیمه شخص ثالث

قوه قضاییه محترم در ابتدای هر سال میزان مشخصی از مبلغ دیه را تعیین می‌کند و بیمه مرکزی این مبلغ را به شرکت‌های بیمه اعلام کرده تا میزان ریسک و جبران خسارت‌ها در بیمه نامه مشخص شود. همچنین با اعلام دیه می‌توان سقف تعهدات را مشخص کرد. سقف خسارت‌ها شامل پرداخت هزینه‌های بیمارستان، فوت و نقص عضو می‌شود.

بخشودگی جرائم بیمه شخص ثالث سال 1401 چیست؟

همانطور که گفته شد، بیمه شخص ثالث یک بیمه نامه اجباری برای تمام دارندگان وسایل نقلیه زمینی است. اما ممکن است که تمدید بیمه نامه را به دلیل مشغله کاری و فکری فراموش کرد که ما به شما توصیه می‌کنیم برای جلوگیری از این موضوع از سامانه‌های آنلاین خرید بیمه مانند: بیمه دات کام استفاده کنید تا زمان تمدید بیمه نامه را به شما یادآوری کنند. حال اگر به هر دلیلی شما تمدید بیمه نامه را فراموش کنید مشمول جریمه دیرکرد خواهید شد. سوالی که در این بین به وجود می‌آید این است که آیا می‌توان شرایطی ایجاد کرد که این جریمه پرداخت نشود؟

بله. اگر وسایل نقلیه‌ای مانند: خودروهای سواری، تاکسی، کامیون، اتوبوس و موتورسیکلت که شامل جریمه دیرکرد بیمه شده‌اند و جرائم دیرکرد بیمه نامه ثالث خود را پرداخت نکرده باشند،‌ می‌توانند در طرح بخشودگی جرائم بیمه شخص ثالث بیمه نامه خود را تمدید کنند.

تمام دارندگان وسایل نقلیه زمینی که از پایان تمدید بیمه نامه آن‌ها گذشته باشد باید جریمه دیرکرد پرداخت کنند، اما نکته مهم این است که در طرح بخشودگی جرایم بیمه شخص ثالث، اگر انقضای بیمه نامه تمام شود و با فاصله تمدید بیمه نامه را انجام دهید، جریمه دیرکرد بیمه نامه را پرداخت نمی‌کنید.

نکته مهم این است که این طرح تنها برای بیمه نامه ثالث یکساله اعتبار دارد و شامل بیمه‌های کوتاه مدت سه ماهه و شش ماهه نمی‌شود.

نداشتن بیمه شخص ثالث باعث افزایش جریمه می شود

چگونگی محاسبه جریمه دیرکرد خودرو

نکته مهمی‌ که باید به آن توجه داشت این است که اگر مالک خودرو نتواند در زمان اعلام طرح بخشودگی جرائم بیمه شخص ثالث بیمه خود را تمدید کند، مشمول پرداخت جریمه دیرکرد می‌شود.

از این رو روش محاسبه جریمه دیرکرد عدم تمدید بیمه شخص ثالث به عوامل مختلفی بستگی دارد، اما به طور کلی هزینه یا همان حق بیمه بدون تخفیف، تقسیم بر 365 روز می‌شود که عوامل مختلف دیگر هم در نحوه محاسبه جریمه دیرکرد تاثیر گزار هستند و عبارتند از:

تعداد سیلندر
ظرفیت بار ماشین
شرکت بیمه‌گر انتخابی
نوع خودرو (سواری شخصی، تاکسی، آتش نشانی و اورژانس)

هنگامی ‌‌که از بخشودگی جرائم دیرکرد بیمه شخص ثالث خودرو استفاده نکرده باشید، جریمه دیرکرد خودرو سواری در سال 1401 با توجه به شرکت بیمه و نوع خودرویی که دارید محاسبه می‌شود.

طرح بخشودگی جرائم بیمه شخص ثالث سال 1401

طرح بخشودگی جریمه بیمه شخص ثالث خودرو و موتور در بازه زمانی خاصی عملی می‌شود. در سال ۱۴۰۱ ۱۰۰% جرائم بیمه شخص ثالث تمام وسایل نقلیه و باهدف حمایت از اقشار آسیب پذیر از آسیب‌­های اجتماعی (به دلیل شرایط اقتصادی ناشی از تحریم­های ظالمانه و پاندمی کرونا) و ایجاد پوشش همگانی  اجرا می‌شود. البته این بخشودگی به شرط خرید بیمه نامه یکساله است و در خصوص جریمه بند “ب” ماده ۲۴ قانون بیمه اجباری شخص ثالث. مدت زمان این طرح ۲۰ روز و از تاریخ ۲۷ تیر تا پایان روز ۱۵ مرداد ۱۴۰۱ و به مناسبت عید سعید غدیر خم است.
شما می توانید  با اطلاعات دقیق تر این بخشودگی جرایم بیمه شخص ثالث ، به استعلام قیمت و خرید بیمه شخص ثالث ارزان از این جا بپردازید:
https://bimeh.com/thirdpartyدر خرید یا تعلیل بیمه خودرو و موتور خود درنگ نکنید!

به طور کلی بیمه شخص ثالث برای جبران خسارت‌های ایجاد شده ناشی از حادثه و تصادف‌ها طراحی شده است که با ارائه دو پوشش جانی و مالی می‌توان به عنوان یک حمایتگر از آن بهره‌مند شد. همچنین با توجه به اینکه طرح بخشودگی جرائم بیمه شخص ثالث مدت زمان محدود دارد، توصیه می‌کنیم که برای خرید به موقع بیمه نامه از سامانه آنلاین بیمه دات کام اقدامات لازم را انجام دهید.

منبع: فارس

کلیدواژه: بیمه شخص ثالث خرید بیمه خرید بیمه آنلاین جریمه دیرکرد بیمه شخص ثالث طرح بخشودگی جرائم بیمه شخص ثالث دیرکرد بیمه شخص ثالث محاسبه جریمه دیرکرد خرید بیمه شخص ثالث تمدید بیمه نامه جریمه دیرکرد بیمه بیمه نامه ثالث بیمه نامه جبران خسارت نقلیه زمینی وسایل نقلیه شخص ثالث بیمه گزار بیمه ثالث هزینه ها خسارت ها بیمه خود حق بیمه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۱۹۶۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا مجازات "تشهیر" برای مجرمان خشن به کار گرفته نمی‌شود؟

دیدار اعضای ستاد بزرگداشت سالگرد شهادت استاد شهید مرتضی مطهری امروز با حجت‌الاسلام محسنی‌اژه‌ای؛ رئیس قوه قضاییه دیدار کردند. در این دیدار سخنان متعددی در خصوص بازخوانی شخصیت علمی و دینی شهید مطهری و نیز برنامه‌های پیش‌بینی شده برای بزرگداشت چهل‌وپنجمین سالگرد شهادت آیت‌الله مطهری بیان شد.

به گزارش تسنیم، در بخشی از این دیدار علی مطهری؛ مسئول ستاد بزرگداشت شهید مطهری و از شخصیت‌های فرهنگی و سیاسی شناخته شده کشورمان، موضوع اصل به‌کارگیری مجازات "تشهیر" در قبال مرتکبین "جرایم خشن" و همچنین تسریع در رسیدگی به پرونده‌های مخلان امنیت را به دستگاه قضا پیشنهاد داد.

حجت‌الاسلام محسنی‌اژه‌ای؛ رئیس قوه قضاییه در پاسخ به این پیشنهاد تصریح کرد: "یکی از اقدامات بازدارنده در قبال مجرمین، معرفی و شناساندن آن‌ها به جامعه به عنوان یک مجرم است؛ در عین حال باید توجه داشت که همه قوا و دستگاه‌های حکومتی از جمله قوه قضاییه باید ملتزم به قانون باشند و در حال حاضر قانون به ما اجازه این امر را نداده است. علی‌ایحال تأکید می‌کنم که هر موردی که به قانون تبدیل شد قوه قضاییه ملتزم به انجام آن است."

اما اصل "تشهیر" چیست و امکان به‌کارگیری در خصوص کدامیک از مجرمان را دارد؟

با نگاهی به متون فقهی درمی‌یابیم که "تشهیر" یکی از انواع مجازات‌های تعزیری است که به اعتقاد قاطبه فقها، مجازات اصلی جرم شهادت زور است و از نظر مشهور فقها در مورد قاذف، قوّاد، کلاهبردار و مفلس هم اجرا می‌شود. البته بین فقها در مورد فلسفه، موارد و کیفیّت اجرای تشهیر اختلاف نظرهایی وجود دارد.

آنچنان که برخی پژوهشگران علم حقوق بیان کرده‌اند؛ تعادل میان صیانت از حقوق فردی و حفظ و استمرار امنیت اجتماعی از جمله رسالت‌های کلیدی سیستم عدالت کیفری است که در حوزه برخی ضمانت‌ اجراها به چالش کشیده می‌شود. همچنان‌ که در پاره‌ای جرایم، حفظ حیثیت اشخاص و امنیت روانی جامعه ایجاب می‌کند حتی‌الامکان از اعلان و افشای جرم خودداری شود. در مقابل، معرفی مرتکبان برخی جرایم نیز لازمه استقرار امنیت اجتماعی تلقی می‌شود.

مجازات "تشهیر" نمونه بارزی از گزاره فوق بوده که در برخی مواد قانونی مورد اشعار مقنن قرار گرفته است. از جمله این موارد می‌توان به مواد 19، 23 و 36 قانون مجازات اسلامی به عنوان مجازات‌هایی اصلی و تکمیلی و همچنین تبصره 2 ماده 353 قانون آیین دادرسی کیفری اشاره کرد.

به هر حال نظام کیفری اسلام، مجازات "تشهیر" را به رسمیت شناخته و در ساختاری سازمان‌یافته و با اهدافی مشخص در بازدارندگی و پیشگیری به کار بسته است؛ اما اینکه برای محکومان جرایم خشن هم می‌توان از اصل "تشهیر" استفاده کرد یا نه؟ سؤالی است که بنا به گفته رئیس قوه قضاییه تا به امروز قانون مانع آن است و در صورت تصویب در مجلس و تأیید از سوی شورای نگهبان، می‌توان از این اصل برای تعزیر مجرامان بهره برد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • چرا مجازات "تشهیر" برای مجرمان خشن به کار گرفته نمی‌شود؟
  • جشن گلریزان کمک به زندانیان جرایم غیر عمد در گرمسار
  • کمک میلیاردی خیران برای آزادی زندانیان غیر عمد
  • آماده‌باش فدراسیون برای ال‌کلاسیکوی ایران
  • آماده‌باش فدراسیون برای ال‌کلاسیکوی فوتبال ایران
  • جریمه راننده پراید به سبک جرثقیل‌داران! + فیلم
  • آزادی ۶۵۰ زندانی در فارس با کمک خیران
  • کمک ۴۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومانی خیرین برای آزادی زندانیان غیر عمد در فارس
  • ‌کمک ۴۴ میلیارد تومانی خیران برای آزادی زندانیان غیر عمد در فارس
  • امضاء تفاهم‌نامه همکاری بانک مسکن و بیمه مرکزی